Proč by děti měly jíst hodně ovoce a zeleniny, méně sladkostí a co je zdravé na svačinku - se dozvídají při povídání o člověku a jeho zdravém přístupu k životu.
Tomuto tématu se budeme věnovat každý měsíc v tomto školním roce napříč všemi ročníky.
Září bylo věnováno ovoci a zelenině. Žáci 1. - 3. tříd lepili, stříhali, vytvářeli zdravý talíř s důrazem na ovoce.
V měsíci říjnu byla pozornost věnována červené řepě pro její blahodárné účinky pro lidské tělo.
Žáci v besedě o této surovině získali nové znalosti, seznámili se s jejím zpracováním v našem každodenním jídelníčku, zkoušeli najít různé recepty na pomazánky apod.
V českém jazyce si malé děti zdramatizovaly pohádku O červené řepě, třetí ročníky pracovaly s básničkou, jejíž úryvky v psaní přepisovaly a následně sestavovaly osnovu této pohádky.
Mgr. Miriam Haraštová