Christmas nougat

Návrat do školy byl pro všechny náročný, proto jsme si ho všichni chtěli zpříjemnit.

Se třídou 5.B jsme se rozhodli, že ač je po Vánocích, dobrého jídla bylo dost, je potřeba si ještě obalit nervy, protože období pololetních písemných prací je před námi. Proto jsme si udělali netradiční hodinu angličtiny a připravili "vlastní čokoládu". 

Nikdo nemůže namítat, že by to angličtina nebyla, protože jsme opakovali slovní zásobu. Žáci si tak procvičili vše v praxi. Nejen ingredience, ale i pracovní postup byl tedy komentován anglicky.

Samotný proces byl vcelku jednoduchý. V každé skupince jsme si rozdělili role, aby se na přípravě podílel úplně každý. Všechno kolem nás vonělo a my chtěli ochutnat, ale museli jsme počkat do druhého dne, než čokoláda ztuhne. Ač bylo čekání dlouhé, vyplatilo se. Druhý den jsme měli výbornou svačinu. Bohužel žádný kousek nezbyl, vy se můžete aspoň podívat na fotografie, jak nám to šlo. 

Iva Bedřichová